اجرای برنامههای اندروید روی ویندوز
شاید برای برخی عجیب باشد که با وجود تنوع گوشیها و تبلتهای اندرویدی، کسی بخواهد نرمافزارها یا بازیهای این سیستمعامل را روی کامپیوتر و ویندوز اجرا کند، ولی دلایل مختلفی را برای این کار میتوان برشمرد: اجرای بازیهای سنگین بدون نیاز به گوشی سطح بالا، صفحه بزرگتر مانیتور در مقابل فضای کوچک صفحه گوشی یا تبلت، استفاده از ماوس و کیبورد برای کاربری راحتتر و حتی آزمایش سریع نرمافزارها برای توسعهدهندگان.
بر این اساس، کاربران زیادی کنجکاوند بدانند چه راهکارهایی برای اجرای برنامههای اندروید در کامپیوترهای شخصی و ویندوز وجود دارد؟ در این مطلب تعدادی از بهترین این روشها را شرح میدهیم.
Bluestacks
بلواستکس یکی از آسانترین و البته پرطرفدارترین راهکارهای اجرای برنامههای اندرویدی در ویندوز و مک است. این نرمافزار که میتوانید آن را از سایت (Bluestacks.com) دانلود کنید، در اصل یک شبیهساز اندروید است که به شما اجازه میدهد برنامهها و بازیهای اندرویدی را در محیط یکنرمافزار اجرا کنید.
تمرکز بلواستکس بیشتر روی اجرای بازیهای اندرویدی است و این از عناوین آماده برای دانلود هنگام نصب آن پر واضح است. این تمرکز باتوجه به محبوبیت انجام بازیها بخصوص بازیهای آنلاین، روی کامپیوتر کاملا هوشمندانه است.
محیط داخلی بلواستکس بر اساس اندروید ۵ (آبنبات چوبی) طراحی شده و استفاده از tabها برای اجرای چند برنامه همزمان، کاربری آن را بسیار بالا برده است. همچنین با تعبیه پلیاستور گوگل در این شبیهساز، اپها براحتی و بدون دردسر قابل دانلود و نصب هستند. از دیگر ویژگیهای بلواستکس میتوان به دکمههای خاصی برای آپلود فایل نصبی یک برنامه (APK)، گرفتن اسکرینشات و حتی تکاندادن دستگاه اشاره کرد!
البته شبیهساز بلواستکس با تمام قابلیتهایش، خالی از ایراد نیست. اجرای برخی برنامهها روی آن به مشکل برمیخورد و کارایی آن هم در زمانهایی با کندی و باگ همراه است.
Remix OS Player
شبیهساز دیگری که با قدرت میتواند برنامهها و بازیهای اندرویدی را روی ویندوز اجرا کند، Remix OS Player است که توسط شرکت Jide توسعه یافته است.
این نرمافزار، نسخه جدیدتری از اندروید (مارشمالو) را به نسبت بلواستکس شبیهسازی میکند و مانند آن داخل خود پلیاستور را برای دانلود و نصب اپها قرار داده است.
Remix OS Player هم بیشتر بر اساس اجرای بازیها توسعه یافته است و به کاربر اجازه میدهد با نگه داشتن دکمههای کیبورد بهجای حرکات روی صفحه لمسی، بازی را با لذت بیشتری انجام دهد! این شبیهساز همچنین امکان اجرای چند بازی یا برنامه را بهصورت همزمان دارد.
ریمیکس با بهرهگیری از آخرین تکنولوژیهای اندروید استودیو، میتواند گزینه مناسبی برای تست برنامهها برای توسعهدهندگان باشد، اما یکی از نقاط ضعف این شبیهساز، پشتیبانی نکردن از پردازندههای AMD است که برای کسانی که از این مدل پردازنده استفاده میکنند، مشکلساز خواهد بود.
Remix OS Player را به رایگان میتوانید از سایت سازنده آن Jide دانلود کنید:
jide.com/remixos-player
اجرای برنامههای اندرویدی در ویندوز
MEmu
MEmu شاید نسبت به دیگر شبیهسازهای اندروید ناشناختهتر باشد، اما این دلیل نمیشود که کارایی و امکانات آن به پای رقبای مشهورتر نرسد. بزرگترین نقطه مثبت MEmu پشتیبانی آن از هر دو پردازنده اینتل و AMD است (این امکان را دستکم نگیرید!)، ولی متاسفانه خبری از اندروید مارشمالو نیست و بالاترین نسخه اندروید قابل شبیهسازی در آن آبنبات چوبی است.
MEmu هم امکان پردازش چند برنامه را بهطور همزمان دارد و علاوه بر درصد زیادی از نرمافزارهای اندرویدی، بسیاری از بازیهای مشهور مانند کلش آف کلنز یا Heartstone روی آن قابل اجراست. با این حال، برای بازی شبیهسازهایی مانند Remix عملکرد بهتری دارند و MEmu برای کسانی که میخواهند از نرمافزارهای کاربردی استفاده کنند، گزینه خوبی است.
این شبیهساز کاملا رایگان است و آخرین نسخه آن از سایت memuplay.com قابل دانلود است.
NOX Player
NOX هم بازیگر قدرتمند دیگری در میان شبیهسازهای اندرویدی است که کاربران زیادی در سطح جهان دارد. NOX برای اجرای روان بازیهای اندروید در کامپیوتر طراحی شده و تمام امکانات آن نیز بر این اساس توسعه یافته است.
یکی از مهمترین قابلیتهای این شبیهساز، امکان انجام حرکات در بازیها با استفاده از کیبورد یا جویاستیک است که مطمئنا برای بازیخورهای اندرویدی خبر خوشایندی است! NOX محیطی کاربرپسند و جذاب دارد که به کمک تمهای مختلف نیز میتوان آن را شخصیسازی کرد. شبیهساز NOX رایگان است و برای هر دو سیستمعامل ویندوز و مک عرضه میشود. برای دانلود آن میتوانید به سایت bignox.com مراجعه کنید.
AMIDuOS
AMIDuOS، هم اسم عجیبی دارد و هم سازنده عجیبتری: American Megatrends (یکی از بزرگترین سازندگان بایوس در جهان). این شبیهساز نسبتا جدیدتر از همتایان خود معرفی شده و برخلاف بقیه، هدف آن نرمافزارهای اندرویدی است و نه فقط بازیها! بر این اساس، امکانات خاصی هم مخصوص بازیها و اجرای آنها در آن تعبیه نشده است.
یکی از بزرگترین نقاط ضعف AMIDuOS که همان ابتدا خودنمایی میکند، پولی بودن آن است، آن هم با دو نرخ! برای استفاده از این شبیهساز با نسخه ۴ اندروید، باید ۱۰ دلار و با نسخه ۵، باید ۱۵ دلار پرداخت کنید. اگر حاضر به پرداخت این مبلغ باشید، میتوانید از این شبیهساز قوی برای اجرای انواع برنامهها و بازیهای اندرویدی استفاده کنید. البته نسخه آزمایشی ۳۰ روزه هم برای این شبیهساز ارائه میشود که میتوانید آن را رایگان از سایت amiduos.com دانلود کنید.
اندروید در کنار ویندوز
برای کاربران حرفهایتر که با کمی دردسر بیشتر مشکلی ندارند، علاوه بر شبیهسازها میتوان گزینه نصب اندروید بهصورت یک سیستمعامل مجزا در کنار ویندوز را هم پیشنهاد داد. البته همانطور که میدانید گوگل، اندروید را فقط به سازندگان میدهد و امکان دریافت آن بهصورت یک بسته نصبی وجود ندارد، اما از آنجا که پروژه اندروید در اصل متنباز است، راهحلهای دیگری برای این کار هست.
یکی از این راهکارها، پروژه Android-x86 است که همانگونه که از نامش پیداست، نسخهای از اندروید برای اجرا روی پردازندههای x86 است. این پروژه که توسط توسعهدهندگان مختلف و بهصورت متنباز در حال انجام است، فقط موارد پایهای را پوشش میدهد و در آن خبری از محیطهای کاربری جذاب یا قابلیتهای خاص نیست، ولی همینکه بتوانید اندروید نوقا (و در آینده نزدیک اوریو) را بهصورت یک سیستمعامل کامل روی کامپیوترتان داشته باشید، در جای خود بسیار جالب است! آخرین نسخههای اندروید x86 از سایت پروژه آن یعنی android-x86.org قابل دریافت است.
راهکار دیگر را شاید هنگامی که در متن، Remix OS Player را معرفی کردیم، حدس زده باشید. Remix OS، نسخهای از اندروید مارشمالو است که بهصورت مجزا قابل دریافت و نصب است. پایه Remix OS در اصل همان پروژه اندروید x86 است، اما سازندگانش تلاش کردهاند محیط آن را جذابتر و به یک سیستمعامل کاربرپسند نزدیکتر کنند. برای اجرای Remix OS به کامپیوتری با حداقل ۲ گیگابایت رم و یک پردازنده ۲ گیگاهرتزی نیاز دارید که البته در عمل برای کارایی قابل قبول، مشخصاتی بیش از این توصیه میشود. این سیستمعامل را که در دو نسخه ۳۲ و ۶۴، بیتی عرضه میشود میتوانید از سایت jide.com/remixos-for-pc دانلود کنید.